Vero Nater | Landgoed Oud Poelgeest

Interview met SPARK partner Vero Nater van Landgoed Oud Poelgeest

 

Wie ben je en wat doe je voor werk?

Als Operationeel Manager bij Landgoed Oud Poelgeest ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van onze faciliteiten. Met een team van 40 full- en parttimers zorgen we dat we onze gasten dagelijks mogen ontvangen in ons kasteel en koetshuis met 15 vergaderzalen, restaurant en hotel. Het mooiste van onze organisatie is dat we geen eigenaar hebben en alle winst die we maken terug wordt geïnvesteerd in het onderhoud en verfraaiing van het landgoed, haar faciliteiten en monumenten. Zo bouwen we samen met het team, relaties en onze gasten letterlijk aan de toekomst.

 

Wat is de reden dat je partner bent bij SPARK?
SPARK helpt ons om de verbinding te maken op het gebied van maatschappelijk bewust ondernemen. Hierbij hebben zij ons ondersteund bij o.a. onze actie voor de voedselbank in Leiden en Teylingen. Daarnaast zijn wij aangehaakt bij het initiatief “LUMC Helden” dat op het beursplein van SPARK was gepubliceerd.

 

Wat doen jullie aan maatschappelijk bewust ondernemen?

Maatschappelijk bewust ondernemen betekent voor Landgoed Oud Poelgeest dat wij vanuit de bedrijfsvoering ook iets terug doen voor mens, maatschappij en milieu. Hierbij proberen wij keten-breed gezamenlijk de verantwoordelijkheid te nemen. Op dit gebied zijn we trots dat we met steun van onze leveranciers Hanos Delft en Fix Fisch, de lokale Chinees in Leiden en de Rabobank Leiden-Katwijk o.a. 4.400 maaltijden gratis hebben kunnen verzorgen voor de voedselbank in Leiden en Teylingen.

Ook in de toekomst blijft Landgoed Oud Poelgeest haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Zo blijft het landgoed openlijk toegankelijk voor de Leidse regio en zal elk bezoek aan een van onze faciliteiten helpen aan de instandhouding van het landgoed en haar monumenten. Daarnaast zal Oud Poelgeest vanuit een verbindende en faciliterende rol verschillende landgoeddagen organiseren in 2022. Deze zullen op maandelijkse basis plaatsvinden en een maatschappelijk, educatief of verbindend karakter hebben.

 

Heb je nog een tip aan of advies voor bedrijven en organisaties in de Leidse regio die meer aan maatschappelijk bewust ondernemen willen doen? 

Gewoon doen! Soms moet je er niet te lang over nadenken en er gewoon voor gaan. Wie goed doet, goed ontmoet.

 

Contactgegevens:

Tel: 071-5174224

Email: receptie@oudpoelgeest.nl

www.kasteeloudpoelgeest.com