Servicepunt voor ondernemen met maatschappelijke impact

Servicepunt voor ondernemen met maatschappelijke impact

Welkom bij het servicepunt voor ondernemersvragen rondom maatschappelijke impact

Onze experts staan klaar om ondernemers uit de Leidse regio te helpen bij jouw vragen over hoe je jouw bedrijf of ondernemersidee kunt inzetten voor een positieve maatschappelijke impact. Of je nu circulaire wil ondernemen of meer wil weten hoe je mensen die extra begeleiding nodig hebben, kunt inzetten, wij zijn hier om je te helpen. Neem contact op met ons servicepunt voor advies, ondersteuning en inspiratie. Je kan dan denken aan vragen over vergunningen, subsidies, netwerken of trainingen voor sociaal ondernemers. Samen werken we aan een betere Leidse regio.

Waar gaat je vraag over?

Zichtbaarheid

Voor inkopers is het belangrijk om te weten welke bedrijven een bijdrage leveren aan de de Leidse regio. SPARK Leiden biedt je hier een overzicht van ondernemers met impact die producenten, leveranciers en dienstverleners zijn.

Het inkoopbeleid van publieke en private organisaties wordt gezien als een belangrijk instrument om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de maatschappij. Door inkopen te doen bij deze bedrijven, help je niet alleen het bedrijf zelf, maar ook de Leidse regio.

Op de Inkopen met Impact pagina vind je een overzicht van bedrijven met maatschappelijke impact, inclusief informatie over hun producten, diensten en maatschappelijke impact. Je kunt ook zoeken op branche om bedrijven te vinden die aan jouw specifieke eisen voldoen.

We hopen dat deze pagina je helpt bij het vinden van de juiste leveranciers voor jouw bedrijf en bij het maken van een positieve impact in de maatschappij. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of als je meer informatie wilt over een specifiek bedrijf. Wij staan altijd klaar om je te helpen.

Financiering

Het vinden van financiering vormt vaak een obstakel bij startende ondernemers die maatschappelijke impact willen maken. Daar waar winstmaximalisatie niet de prioriteit heeft, neemt de belangstelling van financiers snel af. Aan de andere kant is er een groeiende groep investeerders, financiële instellingen en fondsen die met hun investeringen meer een positieve maatschappelijke bijdrage willen leveren naast een financieel rendement.

Je vindt hier informatie over de verschillende financieringsmogelijkheden die er zijn voor ondernemers die maatschappelijke impact willen maken, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw bedrijf past.

Investeringsfondsen:
Een van de populairste opties voor ondernemers met maatschappelijke impact is impact investing. Impact investing is het investeren in bedrijven, organisaties of fondsen met de bedoeling een positieve sociaal of milieueffect te bereiken. Er zijn verschillende impact-investeerders die specifiek op zoek zijn naar sociaal ondernemers om in te investeren.

Subsidie:
Er zijn ook verschillende overheidsprogramma’s beschikbaar voor sociaal ondernemers, zoals subsidies en leningen. Deze programma’s zijn vaak specifiek gericht op bepaalde sectoren, regio’s of lokaal, dus het is belangrijk om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor een van deze programma’s.

Crowdfunding:
Er zijn ook veel crowdfunding-platforms die specifiek gericht zijn op ondernemers met maatschappelijke impact. Hier kunt je jouw verhaal delen en geld ophalen van mensen die uw missie steunen.

We helpen met impact creëren door een goede financieringsaanvraag van sociaal ondernemers te verbinden met financiers.

Netwerken

Als sociaal ondernemer kun je het probleem waarvoor je je inzet niet altijd in je eentje oplossen. Je hebt baat bij een netwerk waarmee je in nauwe relatie met bijvoorbeeld andere Leidse ondernemers bent. Hier vind je een overzicht van netwerken en partners in de Leidse regio.

PLNT
BV Leiden
Into Business
Area071
Leiderdorp ondernemersvereniging

Werkplekken

Op zoek naar leuke, inspirerende (flex) werkplek of kantoor? Waar je collega impact ondernemers ontmoet. Er zijn diverse hubs en verzamelgebouwen in Leiden met werkplekken voor impact ondernemers. Hier kun je elkaar ontmoeten en kun je een flex- of vaste werkplek huren. Hieronder staat een aantal inspirerende werkplekken.

PLNT

PLNT laat start ups ontstaan en groeien. PLNT stimuleert, faciliteert en ondersteunt talent om innovatief ondernemer te worden.

Lees meer

Stichting Werk en Onderneming

 

 

Stichting Werk en Onderneming biedt aantrekkelijk huurcondities voor kantoorruimte, bedrijfsruimte, atelier en flexibele werkplekken voor startende en doorstartende ondernemers.

Lees meer

Groenoord

Flexibele werkplekken die uitnodigen maar ook uitdagen. Waar werelden elkaar raken, beïnvloeden en versterken. Waar je groepsgewijs kunt (eet)vergaderen, focussen, leren en groeien. Waar het gras groener is dan welke werkplek in Leiden dan ook. Kom het ontdekken bij Groenoord!

Lees meer

Dé Plek

 Bij de Plek verhuren we kantoorruimtes, vergaderzalen, coachkamers en flexplekken. We houden van een gemoedelijke sfeer en proberen altijd met je mee te denken. Ben je op zoek naar De Plek waar je ongestoord kunt werken, maar ook kan samenwerken en sparren met tientallen ander ondernemers? Er is altijd een Plek die bij  jou past!

Lees meer

Area071

Op zoek naar een voordelige all-inclusive werkplek in de gezelligste en grootste ondernemerscommunity van de Leidse regio? Area071 biedt kantoorbenodigdheden, vergaderruimtes, koffie/thee/fris/drink, gebruik leenauto’s, printen/kopieren/scannen, advies, ondersteuning en een omvangrijk  programma op het gebied van netwerken of kennis.

Lees meer

Nieuwe Energie


Nieuwe Energie is een mulit-functioneel gebouw, een inspirerende verzamelplaats voor bedrijven, zalen verhuur, bedrijfsrestaurant. Wij hebben een 24/7 functie en er kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten als receptie en restaurant.  In de Nieuwe Energie werken nu 65 bedrijven en ZZP’ers met totaal 175 specialisten in communicatie, innovatie en design. Een bolwerk van creativiteit waar ook ruimte is voor jouw organisatie.      

Lees meer