Perry Veilbrief | De Bink

๐—”๐—น๐˜€ ๐˜„๐—ฒ ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป, ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป! ๐Ÿ’š

Mijn naam is Perry Veilbrief, uit het mooie Rijpwetering, getrouwd met Anita en we wonen samen met dochter Pip en zoon Ries en onze 2 honden en ik ben accountmanager bijย De Bink.

Wat in 1882 begon als een traditionele drukkerij, is ondertussen uitgegroeid tot een totaalaanbieder van offline รฉn online communicatiemiddelen. De Bink combineert ambachtelijke druk- en printtechnieken met nieuwe media. Mijn rol binnen De Bink is het adviseren van onze relaties; over papiergebruik, technieken maar ook over het verduurzamen van hun communicatie.ย 
ย 
De Bink staat volledig achter de missie van SPARK. Maatschappelijk bewust ondernemen doen we samen. Een verbindende factor als SPARK is daarbij essentieel.
ย 
MVO zit in ons DNA. De Bink voelt zich als organisatie verantwoordelijk voor de impact die het productieproces met zich meebrengt en we willen laten zien dat wij er alles aan doen om deze impact te minimaliseren en zelfs bijdragen aan een circulaire economie. Om dit te realiseren, produceren we onze producten met respect voor het milieu, de mens en de omgeving.
ย 
Wat wij concreet doen aan maatschappelijk bewust ondernemen is eigenlijk te veel om op te noemen, maar ik vertel graag over mijn favoriete activiteiten:
ย 
In 2013 hebben we de grote stap gezet om een samenwerking te starten met GGZ Rivierduinen. Vlak naast De Bink hebben we een reprocentrum ingericht voor mensen met een kleine of grote afstand tot de arbeidsmarkt: MoBi. De deelnemers bij MoBi werken samen met onze collegaโ€™s van wie zij het vak leren, met als doel: deelnemers helpen aan zinvolle dagbesteding en in het beste geval begeleiden naar een รฉchte baan in de grafische wereld.
De Bink is CO2-neutraal. Wij zijn voortdurend bezig met onze CO2-uitstoot reduceren. Bijvoorbeeld door de aanschaf van elektrische autoโ€™s of zonnepanelen. Maar ook kleine maatregelen dragen hieraan bij, zoals de plastic visitekaartdoosjes vervangen door kartonnen doosjes. De restuitstoot die overblijft laten wij ieder jaar gecertificeerd berekenen. Die uitstoot compenseren wij door mee te doen aan projecten van Fair Climate Fund. De Bink investeert momenteel in schone kooktoestellen voor arme gezinnen in India. Afgelopen jaar hebben we er weer 129 naar hen verstuurd.


๐——๐—ฎ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜:
โ€ข 65 huishoudens kunnen nu schoner koken.
โ€ข 323 mensen ademen nu schonere lucht.
โ€ข In plaats van 16.471 uur te verspillen aan hout sprokkelen, besteden vrouwen en kinderen deze tijd aan onderwijs en werk.

Een compleet overzicht van de activiteiten kun je vinden opย www.bink.nl/mvoย of in het duurzaamheidsverslag:ย https://lnkd.in/gCB5n8h.