Norbert Engels | SPARK Leiden

De mensen achter SPARK: Norbert Engels

 

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Norbert Engels, 57 jaar en na een lange periode in het bedrijfsleven te hebben doorgebracht, nu zo’n 5 jaar met veel plezier in de wereld van Welzijn actief. Dat begon bij de Leidse organisatie i-DOE en vandaar uit ben ik SPARK binnengerold.

 

Wat doe je bij SPARK?

Ik ben binnen SPARK op meerdere terreinen actief. Ten eerste maak ik – samen met 2 gemotiveerde en fijne vrijwilligers – matches van de hulpvragen en hulpaanbiedingen die op ons digitale Beursplein verschijnen. Een hulpvraag kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een bepaalde dienst of op goederen, kennis of mankracht. Zo zijn we nu hard op zoek naar partijen die 2e hands laptops willen doneren. Die kunnen we heel goed gebruiken voor een aantal mooie initiatieven die lopen (zoals huiswerkklasjes die worden georganiseerd in de huizen van de Buurt en waar dringend meer laptops nodig zijn).

Ten tweede verzorg ik binnen SPARK de programmering van de evenementen die we organiseren. Deze gebruiken we o.a. om kennis te delen met onze relaties en te zorgen voor onderlinge verbinding. Zo kunnen we elkaar inspireren, motiveren en leren we van elkaar.

Ten derde voer ik relatiebeheer-gesprekken met onze partners en kijk ik hoe we hen kunnen helpen bij het realiseren van hun doelstelling m.b.t. maatschappelijk bewust ondernemen.

 

 

Hoe inspireert SPARK jou?

In een van de komende sessies laten we een ondernemer aan het woord die met zijn bedrijf heel maatschappelijk bewust onderneemt. Dat vind ik een mooi voorbeeld van inspiratie en kennisoverdracht. Het zet aan tot nadenken hoe we zelf ook meer maatschappelijk bewust kunnen ondernemen.

Dat is immers waar SPARK om draait en zo maken we de Leidse regio maatschappelijk sterker!