Noëlle ter Woerds | DZB Leiden

DZB_terWoerds Foto: Joris Aben

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Noëlle ter Woerds en ik ben directeur van DZB Leiden.

Bij SPARK ben ik algemeen bestuurslid. Ik houd mij met name bezig met strategie en breng focus aan in de activiteiten die bijdragen aan de missie van de stichting. Ook sta ik graag de projectleiders met raad en daad terzijde. Zo blijf ik als bestuurder goed betrokken bij de dagelijkse gang van zaken

Wie of wat is een inspiratiebron voor jou?

Ik ontmoet heel graag veel verschillende mensen. Hierdoor krijg ik energie en leer ik enorm veel.

Wat is bijzonder aan DZB?

DZB Leiden is bijzonder omdat het zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt en daarmee een inclusieve samenleving. Gelijkwaardigheid en zien wie de ander echt is, dat vind ik enorm belangrijk.

Waar ben je zakelijk gezien trots op?

Op al mijn collega’s die ervoor zorgen dat onze opdrachtgevers tevreden zijn met alle producten en diensten die we leveren. En op al mijn collega’s die mensen helpen die even wat extra steun nodig hebben om (weer) mee te kunnen doen aan de samenleving. Ik ben ook trots op alle werkgevers die opnieuw durven te kijken naar het werk dat zij aanbieden en daar verandering in aan durven brengen zodat het past bij wat mensen kunnen.

Daarnaast is DZB totaal niet huiverig om innovatief werk aan te nemen, ook van start-ups. Op die manier helpen wij beginnende ondernemers ook in hun groei en verbeteren we vaak samen met hen hun producten. Veel van onze medewerkers zijn op al die verschillende productielijnen inzetbaar. We zijn innovatief, handig en heel stoer!

DZB_terWoerds Foto: Joris Aben

Foto: Joris Aben

Wat doet DZB aan maatschappelijk bewust ondernemen?

Naast het feit dat we bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, proberen we alles ook zo duurzaam mogelijk te doen. Voor mensen, maar ook voor de planeet. Zo hebben we net een visie huisvesting aangenomen waarin bijvoorbeeld staat dat hergebruik van duurzame materialen een uitgangspunt is bij verbouwingen. Ook hebben we onze afdeling Circulair Hout. Daar maken we sloopmateriaal weer tot bouwmateriaal en we maken hier meubels van.

Welke tips heb je voor organisaties die (meer) aan maatschappelijk bewust ondernemen willen doen?

Kijk bij anderen, maar vooral: probeer het gewoon. Het woord zegt het al: wees je bewust van wat je wilt bereiken. Hoe draag je bij aan het welzijn van mensen en hoe draag je met wat je doet bij aan het welzijn van de aarde? Probeer je bewust te zijn van de keuzes die je maakt en de gevolgen die dat heeft.