Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Nicole Verduijn. Ik woon met mijn partner Harry Werkman in Voorschoten en wij zijn een samengesteld gezin met 5 uitwonende kinderen.
Sinds 5,5 jaar ben ik zorg-ondernemer bij Saar aan Huis Nederland en voorzie in de regio Leiden (Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk en Voorschoten) hulpbehoevende ouderen van aanvullende mantelzorg.
Ik heb inmiddels een bestand opgebouwd van 70 dienstverleners (Saars en Brammen); vrouwen en een aantal mannen van middelbare/gepensioneerde leeftijd met levenservaring en (mantel)zorgervaring.
Zij werken een aantal uur per week bij een vaste cliënt op vaste dagen/tijden en werken geheel zelfstandig en communiceren rechtstreeks met de mantelzorger.
Deze dienstverleners zijn niet bij ons in loondienst maar werken via de “dienstverlening-aan-huis-formule” tegen betaling bij onze cliënten of via een PGB of via een verzekeraar vanuit een aanvullend pakket.
Taken waarvoor je een Saar/Bram kan inhuren zijn begeleiding bij boodschappen, vers koken, hulp bij het huishouden, begeleiding naar een ziekenhuis of huisarts. Of voor gezelschap bij een wandeling of samen een uitstapje maken.
Waar ben je trots op?
Ik ben er trots op dat het mij gelukt is om Saar aan Huis in de regio Leiden op de kaart te zetten en dat ik gemiddeld zo’n 100 ouderen en hun mantelzorgers blij mag maken met een Saar/Bram!
Wat is kenmerkend voor Saar aan Huis?
Onze dienstverleners zijn ervaren en zeer betrokken bij onze cliënten doordat zij geheel zelfstandig werken. Daardoor zijn er korte communicatielijnen met onze cliënten en mantelzorgers en houden zij zelf zoveel mogelijk de regie.
Er wordt echt een persoonlijke band opgebouwd.
Wij kunnen (nog) snel leveren en zijn goed in het maken van de juiste “match”.
Wat doe je aan maatschappelijk bewust ondernemen?
Wij zijn een bemiddelingsbureau dat enerzijds mensen van middelbare/pensioengerechtigde leeftijd aan zinvol werk helpt en anderzijds mantelzorgers ontzorgt zodat zij niet overbelast raken.
Daarnaast proberen we mee te denken in de jungle van regels in de zorg of te verwijzen naar maatschappelijk werk of mentor/bewindvoering. We houden een oogje in het zeil bij onze cliënten of er geen sprake is van financieel misbruik of verwaarlozing.
Welke tips heb je voor organisaties die (meer) aan maatschappelijk bewust ondernemen willen doen?
De enige tip die ik kan bedenken is dat als je mensgericht denkt, je vanzelf met maatschappelijk bewust ondernemen bezig bent!