Hennie Kanbier | Leiden Amateurvoetbal

Interview Hennie Kanbier – Leidenamateurvoetbal

 

SPARK spreekt Hennie bij PLNT in Leiden. Gezeten achter een heerlijke kop koffie steekt Hennie van wal. Eerst maar eens een korte schets van hemzelf. 54 Jaar, gelukkig getrouwd, dochter van 22 en zoon van 18 en sociaal ingesteld. En een voetballiefhebber pur sang!

Hennie voetbalt van 1974 tot 2001, eerst bij UVS en dan bij HVZ (de voetbalvereniging van Heineken). Een knieblessure dwingt hem daarna tot stoppen.

Via via rolt hij de journalistiek in en wordt hij, naast zijn baan bij 3M, freelance voetbalverslaggever bij het Leidsch Dagblad. In 2010 ziet Hennie dat er steeds minder ruimte is voor amateurvoetbal in de regionale krant. Hij ziet het spreekwoordelijke gat in de markt en Leidenamateurvoetbal.nl is een feit! Met toestemming van Leidsch Dagblad ziet deze site het levenslicht. Het amateurvoetbal in de Leidse regio wordt hier volop in de schijnwerpers gezet met interviews, uitslagen, voor- en nabeschouwingen, statistieken, radio en TV en nog veel meer. In 2019 vertrekt Hennie bij 3M, zijn afdeling verkast naar België en na 33 jaar dienstverband is het voorbij, en heeft hij een drukke werkweek aan zijn site “up and running” te houden. Hij is eigenaar en hoofdredacteur en werkt met maar liefst 38 vrijwilligers samen om de site dagelijks van interessante content te voorzien.

Een blik op de site zegt genoeg. Hier is echt van alles te vinden over het voetbal in onze regio.

 

De maatschappelijk betrokken insteek van LAV

Bij de start van LAV constateert Hennie dat de clubs in de regio allemaal “eilandjes” zijn, er is weinig onderling contact en samenwerking. LAV is naar zijn idee hét intermediair tussen alle clubs en moet dan ook een verbindende rol gaan spelen. Immers, de clubs en LAV hebben allen dezelfde passie: voetbal!  Inmiddels kunnen we constateren dat Hennie in die opzet is geslaagd. LAV met al zijn vrijwilligers is bij alle clubs aanwezig en doet niet alleen haar journalistieke werk, maar zorgt ook dat er betere verhoudingen tussen de clubs gaan ontstaan. De clubs zijn allemaal verbonden aan de site van LAV (27 clubs, 30 eerste elftallen) en blijven zo op de hoogte van elkaars wel en wee. En als resultaat van die betere verhoudingen wordt er ook onderlinge kennis uitgewisseld over onderwerpen als duurzaamheid, PR en vrijwilligersbeleid.

Kortom, het amateurvoetbal wordt hier in de regio een steeds sterker geheel.

En daar profiteren alle voetballers, liefhebbers en andere partijen (bijv. de sponsors) weer van!

 

De link met SPARK

Hennie is met LAV al langer bij SPARK betrokken. Sterker nog, in zijn wens om vanuit LAV verbinding te zoeken met andere partijen die zich ook inzetten voor een sterkere Leidse regio, kwam hij terecht bij een van de voorgangers van SPARK: MBO71. Daar bewees hij zijn waarde door mee te werken aan een mooie match op het digitale Beursplein van MBO71. Een maatschappelijk initiatief zocht prijzen om te kunnen uitreiken en LAV stelde mooie waardebonnen hiervoor beschikbaar, o.a. voor sportkleding. En zoals SPARK de Leidse regio versterkt, doet LAV dat ook en dan specifiek gericht op het voetbal.

Daarnaast zit de maatschappelijke betrokkenheid ook in het werken met vrijwilligers. Zij spelen een essentiële rol want zonder hun inzet kan LAV haar belangrijke werk niet doen.

Trouwens, Hennie zoekt nog nieuwe vrijwilligers! Vrijwilligerswerk bij LAV is leerzaam, gezellig werken in een gevarieerd team waar iedereen gek is van voetbal. Vind je het leuk om je te bekwamen als redacteur, fotograaf of commercieel medewerker (gericht op nieuwe partijen benaderen voor samenwerking met LAV of voor de businessclub die inmiddels al uit 40 leden bestaat), neem dan vooral contact op met Hennie via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het kan zomaar een eerste opstap zijn naar een baan in de media!

 

Contactgegevens:

Email: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

www.leidenamateurvoetbal.nl

— 00 —