Ruud Brouwer | Dorpscentrum Oegstgeest

Wie ben je en wat doe je voor werk?

Ruud Brouwer, 57 jaar. Sinds september 2019 ben ik bedrijfsleider in het Dorpscentrum Oegstgeest. Het Dorpscentrum is een vrijwilligersorganisatie met de focus op zingeving en welzijn en valt onder de stichting Dorpscentrum Oegstgeest. Er vinden diverse activiteiten plaats op het gebied van maatschappelijk bewust ondernemen. Een greep hieruit: teken-/schildercursus, yogales, inloopspreekuur van de vrijwilligersmakelaar, repair café, kookclub, etc. Voor elk wat wils. Daarnaast bieden wij ruimte voor leer-/werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

 

Wat is de reden dat je partner bent bij SPARK?

SPARK biedt mij toegang tot een netwerk van organisaties die allen maatschappelijk verantwoord ondernemen, bijvoorbeeld door middel van adviseren en verbinden.

 

Wat doen jullie aan maatschappelijk bewust ondernemen? 

Plek bieden aan personen en organisaties die activiteiten ondernemen op het gebied van zingeving en welzijn. En daarnaast een veilige plek bieden aan mensen die maatschappelijke ondersteuning nodig hebben.

 

Heb je nog een tip aan of advies voor bedrijven en organisaties in de Leidse regio die meer aan maatschappelijk bewust ondernemen willen doen?

Onderneem en creëer kansen. Kijk naar mogelijke partners en benoem de gezamenlijke doelstelling.