Henriette van Baalen

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Henriette van Baalen. In het dagelijks leven ben ik advocaat en mediator bij De Clercq Advocaten. Notariaat aan de Hoge Rijndijk in Leiden. Bij de Stierenbrug. Sinds 1990 ben ik advocaat met het arbeidsrecht als specialisme. Op dit moment ben ik naast de advocatuur ook actief als mediator. Mensen die tegenover elkaar staan bij een geschil naar een oplossing begeleiden. Zonder dat je de rechter nodig hebt. Vooral op het terrein van arbeidsrecht. Werkgever en werknemer. Of maatschappen, binnen ondernemingsraden, de bestuurder met haar toezichthouder. Noem maar op. Ik ben dan de neutrale ‘vertaler’ die er voor beiden is. 

Wat is jouw rol binnen SPARK?

Vanaf de start in 2016 ben ik betrokken geweest, met ons kantoor als founder om vervolgens tot het bestuur toe te treden en voorzitter te worden. Dat heb ik tot het eind van dit jaar gedaan. En nu ben ik ambassadeur. Want eenmaal betrokken bij SPARK, altijd betrokken bij SPARK.

Waar ben je trots op?

De diversiteit aan mensen en het enthousiasme waarbij eenieder die betrokken is bij SPARK de wereld een beetje beter wil maken. Het elkaar de helpende hand toe steken. En het werkt; de wereld wordt een beetje mooier als je iemand een kans geeft die deze anders niet heeft. Iedereen mag en kan meedoen.

Wat wens je je opvolger toe? 

Een heleboel nieuwe partners! Bedrijven en instellingen die aanhaken en het gedachtengoed onderschrijven en uitvoeren. Samen bereik je zoveel meer. Zeker met dit leuke en enthousiaste bestuur. Ga ervoor.

Welke boodschap heb je voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die (meer) aan maatschappelijk bewust ondernemen willen doen? 

Doe het. Begin zo nodig klein. En ieder succes – hoe klein ook – smaakt naar meer. Word lid van SPARK. Vraag hulp. Doe inspiratie op. Doe het samen.