Eimert van der Vliet | APEK

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Eimert van der Vliet en ben 58 jaar geleden in onze mooie stad Leiden geboren. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik gaan werken bij een accountantskantoor waar mijn broer al werkzaam was. Na 10 jaar hebben we in 1991 de stap gezet om samen ons administratiekantoor op te richten. Inmiddels verzorgen wij samen met een team van 14 medewerkers dus al 30 jaar financiële diensten
aan voornamelijk het midden- en kleinbedrijf. Naast mijn best wel drukke baan probeer ik, met als ruggensteun mijn kantoor en zeker niet te vergeten mijn gezin, mij dienstbaar te maken in onze stad in de vorm van een aantal functies waarvan ik van mening ben dat die onze stad een klein beetje beter maken.

Wat doe je binnen SPARK?
Het zal niemand verbazen dat ik, gezien mijn zakelijke carrière, binnen het bestuur van SPARK belast ben met de financiën. Voorts probeer ik wat tijd te maken voor de taken die wij ons binnen SPARK hebben gesteld, alhoewel ik daar niet echt in slaag.

Wat kun je voor de partners van SPARK betekenen?
Eerlijk gezegd liggen mijn competenties voornamelijk in ondersteuning op het gebied van financiële administratieve processen, in welke vorm dan ook. Niet echt hot maar wel noodzakelijk voor goed inzicht in een onderneming. Voorts heb ik buiten mijn ervaring(-en) van alle andere posities die ik heb (of heb gehad) eerlijk gezegd niet veel toe te voegen.

Wat voor adviezen heb je voor ondernemers die willen starten met maatschappelijk bewust ondernemen danwel dit meer willen invoeren binnen hun organisatie?
Denk niet dat maatschappelijk bewust ondernemen binnen jouw onderneming niet kan of past. Je bent nooit te klein of te groot om dit te doen. En laat je hierbij helpen door adviseurs die dit vaker doen, zij kennen de weg en de mogelijkheden. Wacht niet tot ze bij je komen maar zoek ze actief op en ervaar hun expertise, je zult nog verbaasd zijn wat zij kunnen en vooral wat jij kan doen.