Caroline Gerritsma | SPARK Leiden

De mensen achter SPARK: Caroline Gerritsma

 

Wie ben je en wat doe je voor werk?

Ik ben Caroline Gerritsma en werk als beleidsadviseur circulaire economie voor de gemeente Leiden.

 

Wat doe je bij SPARK?

Sinds voorjaar 2020 ben ik MATCH maker, ofwel ‘blij-maker’ ūüėÄ,¬†bij SPARK. De MATCH wordt gemaakt voor een hulpvraag die door een organisatie op het Beursplein is geplaatst en een andere organisatie die bereid is daarvoor het gewenste product of dienst te geven. Niet alleen ik word er dus erg blij van, ook de organisaties die bij de MATCH betrokken zijn.

 

Wat is de reden dat je voor SPARK kiest om vrijwilligerswerk te doen?

Bij SPARK kan ik als vrijwilliger maatschappelijk van betekenis zijn. Ik ben een echt mensen-mens, creatief en altijd nieuwsgierig naar wie welke kennis en/of welke behoefte heeft. Bij¬†SPARK kan ik organisaties helpen bij hun vraag en daarbij de hulpgevende organisatie maatschappelijk bewust laten ondernemen. Nog mooier als daardoor anderen ge√Įnspireerd worden om hulpvragen te stellen of hulp aan te bieden. Mooie bijvangst is dat mijn werkzaamheden bij de gemeente en het daarmee opgebouwd netwerk en het vrijwilligerswerk¬†voor SPARK elkaar onderling versterken.

 

Heb je- vanuit jouw rol binnen SPARK- nog een tip of advies voor alle partijen die aan SPARK zijn verbonden?

Iedereen vindt het leuk om te ‘ontvangen’. Daarvoor is het wel nodig dat er een partij is die ‘geeft’. Stel je hulpvraag en deel wat je anderen te bieden hebt.¬†Laat weten hoe ik¬†ook voor jou¬†van betekenis kan zijn!